MUZIEK

Al sinds zijn jonge jaren is Paul Schabbink bezig met muziek. Vanaf zijn vierde levensjaar zijn de zwarte en witte toetsen zijn domein. Hij speelde in diverse allround orkesten en volgde een conservatoriumstudie aan de Hogeschool in Enschede. Naast orgel en keyboards is Paul Schabbink ook bedreven in het hanteren van het accordeon en de mondharmonica. Schabbink, die in de media veel als 'muzikale duizendpoot' wordt bestempeld, schreef ook de muziek voor diverse songs en theaterprogramma's zoals de succesvolle Goorse Oudejaarsconferences en de shows van de in Oost Nederland wereldberoemde Helligen Hendrik. 

Ook als studiomuzikant is hij actief. Zo is er al sinds jaar en dag een 'innig' contact met Edwin van Hoevelaak en zijn medewerkers in de Rooftop-studio's in Holten waar de vaderlandse top de opnames laat verzorgen. Zo is Schabbink onder meer te horen op het meest succesvolle album van The Sheer.

Paul Schabbink is ook bekend als zanger. Met Kerkstraat Centrum werd een landelijke hit gescoord met het nummer 'Vier Vrienden'.
Ook de nummers uit de tweede en derde Helligen Hendrik-shows: 'Ik kan gin nee seng' en 'Ik bun Getje' bleken voltreffers voor Schabbink. In opdracht van het comité 200 jaar Koninkrijk schreef hij de tekst voor de compositie 'Van Oranje' in 2014.

In en over zijn eigen woonplaats Goor schrijft en zingt hij eveneens liederen. Zo zijn er al een grote hoeveelheid feestnummers tijdens het jaarlijkse School en Volksfeest door hem geschreven en gezongen.

Een greep uit de bands waar Paul Schabbink in heeft gespeeld of nog actief is: The Travelin' Band, The Melody Band, Limousine, Supertrio, Nothing Serious, Allog en de Toon'n en Kerkstraat Centrum. Ook speelde hij in gelegenheidsbands met virtuosen als Guitar Ray Nijenhuis en Mister Boogie Woogie. Paul Schabbink bespeelt diverse toetsinstrumenten en is daarnaast begenadigd mondharp-speler.