TEKSTSCHRIJVEN

Voor het schrijven van wervende teksten voor bedrijven, instellingen en verenigingen en het bedenken van creatieve liedteksten en proza is Paul Schabbink ook uiterst geschikt. Schabbink schrijft teksten voor presentaties, theater en revue's, radio en tv-programma's, columns, reclamespots en liederen. De 'handige pen' is niet vreemd gezien de roots van Paul Schabbink. Vader Bertus en broer Bert zijn als respectievelijk liedtekstdichter en journalist/columnist ook begenadigde schrijvers.

Paul Schabbink schreef vele liederen voor diverse artiesten. Zo was er in de jaren negentig een succesvolle dialectballad voor de net doorgebroken 'Maisgirls' en zijn de 'Schoolfeest-hits' van Allog en de Toon'n en The Partygangsters ook van zijn hand. Samen met compaan Bert Eeftink zijn voor Kerkstraat Centrum ook diverse teksten gemaakt en schrijft hij ook mee aan de theatershows van Helligen Hendrik. 

 

Het Twentse dialect is Paul Schabbink met de paplepel ingegoten waardoor er ook diverse streektaalprojecten door en met hem zijn geschreven. Lichtend voorbeeld is de dialectversie van De Fabeltjeskrant. Schabbink vertaalde met Bert Eeftink meer dan 200 afleveringen en vertolkte zelf de stemmen van Meneer de 'Oele', Willem van 'n Bever, Henkie Leppelbek en Chico Lama.